Pentru a fi la curent cu tot ce e nou in lumea muzicii abonati-va la Newsletter !

Sărci pă Blog:

Am un program incarcat, ce fac cu blogul?

duminică, 10 aprilie 2011

Aer conditionat personal va fi inserat direct in haine




Oamenii de ştiinţă au inventat un aer condiţionat portabil care ar putea fi montat în hainele pompierilor sau a piloţilor de Formula 1.

Dispozitivul va ajuta personele care lucrează în medii ce au temperaturi foarte ridicate să îşi răcească temperatura corpului. Acest lucru îi va ajuta pe oameni să se concentreze mai mult asupra sarcinilor pe care le au de îndeplinit.

Având o lungime de 10 cm şi o lăţime de 5 cm, dispozitivul cântăreşte doar 100 de grame. Aparatul a fost dezvoltat de Embraco, o companie braziliană care este liderul mondial în producţia de compresoare pentru frigidere.

Dispozitivele pot fi cusute în îmbrăcămintea piloţilor de Formula 1 sau a pompierilor, fără a provoca niciun fel de discomfort. În timp ce temperatura creşţe, aerul cald este aspirat printr-un fir subţire de oţel şi este apoi răcit cu ajutorul unui microcompresor, urmând ca aerul rece să fie propulsat printr-o reţea de tuburi subţiri aflate în ţesătura hainelor.

Joao Carlos Brega, preşedintele companiei Embraco, susţine că s-au lansat deja discuţii despre noul dispozitiv cu echipele de Formula 1, cu mai multe armate şi servicii de pompieri. Compania producătoare speră că produsul va fi utilizat de către paramedici în ţesăturile păturilor, pentru a ajuta la reducerea sângerării, la păstrarea organelor destinate transplanturilor şi la păstrarea unei temeraturi normale a LCD-urilor.

Embraco, companie ce este deţinută de firma americană Whirlpool, refuză să dezvaluie costurile necesare producţiei noului dispozitiv, şi nici preţul care va fi cerut pentru produsul finit, dar se aşteapta ca la sfârşitul anului aerul condiţionat portabil să fie produs în cantităţi reduse, pentru a fi testate de potenţialii investitori.

Doi vulturi au ajuns vedete pe internet! VIDEO

O familie de vulturi codalbi americani a devenit celebră pe internet după ce sute de mii de persoane din întreaga lume îi urmăresc graţie unei camere video instalate în cuibul lor.

Vulturii sunt adevăraţi participanţi într-un reality show, fiecare mişcare pe care o fac în cuibul situat la 25 de metri înălţime, într-un copac din statul american Iowa, fiind urmărită de zeci de mii de spectatori online, fie zi, fie noapte.

"Nu ştiu de ce este atât de popular stream-ul video", declară Bob Anderson, director la Raptor Resource Project. "Poate că lumea s-a săturat de veşti negative şi vor să vadă ceva pozitiv, ceva care să-i facă să se simtă bine pe oameni", susţine el.

În timpul zilei, chiar şi 150.000 de oameni privesc simultan la ceea ce se petrece în cuibul vulturilor. Noaptea, aproximativ 40.000 de oameni se află în orice moment conectaţi la viaţa acestor păsări. Până acum, conform organizaţiei care a instalat camera video, s-au înregistrat 11 milioane de vizualizări.

"Mereu ne-am dorit să putem oferi oamenilor o idee despre cum este viaţa în sălbăticie. Considerăm că această cameră video este un instrument educaţional minunat, pentru că le permite oamenilor să înveţe despre ceea ce se petrece în natură", a declarat Anderson.

Iată ultimele imagini in direct din cuibul vulturilor:


Live Broadcast by Ustream.TV

Cum se face curatenie intr-o groapa plina cu cobre VIDEO

Un filmuleţ şocant a făcut valuri în ultimele zile pe Internet. În acest clip se poate observa un îngrijitor ce face curăţenie într-o groapă plină de cobre.

Înarmat doar cu o mătură, curajosul îngrijitor strânge mizeria şi ouăle de cobra. Pentru a ajunge la zonele murdare, acesta mută cobrele dintr-o parte în alta cu mâna goală, aruncând şerpii fără a-i fi frică de atacul acestora.

Prima retina artificiala VIDEO



Un implant retinal artificial numit Argus II a fost aprobat pentru uz comercial în Europa. Este pentru prima dată când un astfel de implant este aprobat.

Dispozitivul va fi disponibil începând cu această vară şi va costa aproximativ 100.000 de dolari, plus costurile chirurgicale. În toamnă, compania ce a creat acest implant va încerca să obţină aprobarea şi pentru comercializarea acestuia în SUA.



Pacienţii ce vor folosi acest implant retinal nu îşi vor recăpăta integral vederea, ci vor putea să vadă forme, lumina şi limitele obiectelor. Imaginea este neclară deoarece are echivalentul a 60 de pixeli, în comparaţie cu milioanele de pixeli pe care o retină sănătoasă îi oferă creierului. Implantul permite un câmp de vedere de 20 de grade.

Primul brat bionic VIDEO



Un soldat de 23 de ani care a luptat în Afganistan a devenit primul militar britanic ce a căpătat un braţ bionic.

Caporalul Andrew Garthwaite a terminat cele şase luni de reabilitare în cadrul unui spital militar, după ce braţul său drept a fost aruncat în aer pe câmpul de luptă, în septembrie 2010.

Braţul bionic este controlat cu ajutorul presiunii exercitate de nişte plăcuţe ataşate pe piept şi pe spate, în timp ce impulsurile electrice vin de la nişte plăcuţe ataşate pe umerii soldatului. Prin încordarea muşchilor pectorali, el poate efectua diferite mişcări de prindere şi de rotaţie.

"Din nefericire, o rachetă a fost aruncată în direcţia mea. Aceasta mi-a «luat» braţul drept", a declarat Andrew Garthwaite. După ce a fost trimis la Camp Bastion, medicii nu au avut de ales decât să îi amputeze braţul.

"Acum e grozav că pot să ţin în mână un pahar, că pot agita o sticlă sau că pot desface un borcan. E bine să pot face toate aceste lucruri simple", a spus el.

Caporalul Garthwaite a afirmat că la început a fost speriat de pierderea independenţei odată cu amputarea, dar braţul bionic îl ajută să îşi execute toate îndatoririle zilnice, precum condusul maşinii sau a motocicletei, ambele fiind modificate pentru nevoile curente ale soldatului.

Soldaţii care au alte leziuni beneficiază de asemenea de proteze la nivelul membrelor. Caporalul declară că există cazuri de genunchi şi coate electronice, aceste proteze fiind foarte confortabil de purtat şi uşor de folosit. Lui Garthwaite i-au fost necesare doar câteva ore pentru a se obişui cu braţul bionic şi pentru a fi capabil să îl controleze.

În prezent, caporalul Garthwaite speră să facă o călătorie la Viena unde să fie supus unui proces de reinervare. Aceasta va însemna că braţul protetic va putea reacţiona direct în urma gândurilor transmise de creier, şi nu va mai fi nevoie să flexeze muşchii pentru a-şi mişca braţul.



Sursa: BBC News

Inimi umane crescute in laborator

Oamenii de ştiinţă cresc inimi umane în laborator, oferind speranţă milioanelor de pacienţi care au probleme cardiace.

Cercetătorii americani sunt de părere că organele create din celule stem ar putea începe să bată în câteva săptămâni de la creaţie.

Experimentul reprezintă un pas important în crearea proprii inimi şi ar putea deschide calea pentru creşterea unor plămâni, rinichi sau a unui ficat în laborartor.

Organele sunt create prin eliminarea celulelor musculare din organele donatoare pentru a lăsa în urmă ţesutul conjunctiv al inimii. Oamenii de ştiinţă injectează apoi celule stem, care au rolul de a se multiplica şi de a creşte în jurul structurii, transformându-se în celule sănătoase ale inimii.

Pacienţii cărora li se efectuează un transplant obişnuit de inimă trebuie să ia medicamente pentru a suprima sistemul imunitar pentru tot restul vieţii.

Organele crescute în laborator au fost create folosind celulele stem care au capacitatea de a se transforma în tipuri diferite de ţesut. Experimentul va fi un succes pentru cercetătorii care încercă să creeze "piese de schimb" pentru corpul uman.

În 2007, britanicii au crescut o valvă cardiacă cu ajutorul celulelor stem prelevate din măduva osoasă a pacientului. Un an mai târziu, oamenii de ştiinţă au crescut o inimă de animal funcţională.

Echipa doctorului Taylor a creat deja două inimi, una pentru un şobolan şi alta pentru un porc, dar organele au fost mult prea slabe pentru a fi utilizate. Cu toate acestea, aceste lucrări au reprezentat un pas important pentru cercetători.

Cercetătorii au creat noi organe utilizând ţesuturi prlevate de la cadavre umane. Aceştia au desprins celulele din inimile moarte utilizând un detergent foarte puternic, lăsând "scheletul" inimii format din colagen. S-au injectat apoi milioane de celule stem extrase de la pacienţi şi apoi li s-au furnizat nutrienţi. Celulele stem au recunoscut structura de colagen a inimii şi au început procesul de transformare a celulelor musculare cardiace.

Dacă ar începe să bată, inimile artificiale ar putea fi destul de puternice pentru a popap sângele în organism. Cu toate acestea, încercările de a crea o inimă pregătită pentru transplantare se confruntă cu multe obstacole.

"Suntem pe un drum lung spre creşterea unei inimi pregătite pentru transplant, dar credem ca ne-am deschis o uşă pentru a construi orice organ uman", declară doctor Taylor.


S-a ajuns atat de departe? asta spun cei de la:
Daily Mail

Computerul controlat cu ajutorul mintii

Cercetătorii au creat un calculator controlat de gândurile oamenilor, descoperire care ar putea ajuta oamenii care se află în imposibilitatea de a vorbi sau a se mişca.



În testele realizate de oamenii de ştiinţă, voluntarii au fost capabili să mişte un cursor pe ecran, prin simpla 'pronunţie' a unor cuvinte în minte.

Studiul ar putea ajuta semnificativ pacienţii care şi-au pierdut capacitatea de a vorbi, sau pe cei care nu se pot mişca şi care se mişcă cu ajutorul scaunului cu rotile. De asemenea, această tehnologie ar putea revoluţiona industria jocurilor pe calculator.

Doctorul Eric Leuthardt de la Washington University School of Medicine din St Louis, Missouri, a utilizta o tehnica numită electrocortiografie (ECoG) pentru a conecta creierul voluntarilor ce suferă de epilepsie direct la un calculator. Electrozii eu fost introduşi prin craniu, până la contactul direct cu creierul, pentru a putea înregistra activitatea electrică a acestuia.

Studiul a fost efectuat pe pacienţi cu vârste cuprinse între 36 şi 48 de ani. Semnalele emise de electrozi în timpul testelor au fost adunate şi înregistrate în baza de date a unui calculator.

Experimentul a constat în aşezarea volunatrilor în faţa unui ecran şi mutarea cursorului prin rostirea în gând a unor cuvinte prestabilite. De exemplu, "ah" muta cursorul în partea dreaptă a ecranului, "ee" în partea de sus, "oo" în jos şi "eh" în partea stângă.

Toţi voluntarii au reuşit să stăpânească tehnica foarte rapid, fără o pregătire mare în prealabil. Cercetătorii speră ca în viitor acest implant să fie unul permanent, care să permită pacienţilor să comunice şi chiar să se deplaseze sau să permită unui computer să le citească gândurile.

În ultimii zece ani, oamenii de ştiinţă au dezvoltat o serie impresionantă de gadget-uri care pot fi controlate cu puterea minţii. De asemenea, tehnologia a fost folosită şi pentru a controla scaune cu rotile, sau pentru a schimba canalele televizorului de la distanţă.

În urmă cu puţin timp, medicii americani au prezentat cea mai recentă versiune a unui braţ bionic ce funcţionează pe baza impulsurilor electrice transmise de creier. Cei care folosesc acest braţ bionic pot să apropie degetul arătător de cel mare şi chiar să ridice antebraţul.

P.S. Credeti? cel putin asa ne informeaza Daily Mail

Cheloo: nu sunt rasist ci doar mandru ca sunt alb

M-am uitat la cateva clipuri referitoare la Cheloo si am dat de asta, unii poate stiti, unii poate nu.


Despre mesajul lui dupa tricou din clipul "Plec pe marte". White and proud 14.