Pentru a fi la curent cu tot ce e nou in lumea muzicii abonati-va la Newsletter !

Sărci pă Blog:

Am un program incarcat, ce fac cu blogul?

marți, 27 septembrie 2011

Preview Fifa 2012 [PC]


8:00 - derulati direct la fifa 12.

Ne-am intors de unde nu am plecat niciodata ca sa vorbim de Dreamhack Balkan, ESWC, IEM 6 Global Challenge, Techlabs Cup, Fifa 12, DotA, World of Warcraft si League of Legends.

Google implineste 13 ani

Celebrul motor de cautare, Google implineste astazi 13 ani de la înfiinţarea companiei. Firma ce avea să devină proprietara celui mai popular motor de căutare de pe internet.

Deşi cei doi fondatori ai Google, Larry Page şi Sergey Brin, au început să lucreze împreună la un motor de căutare încă din anul 1995, compania s-a născut oficial pe 27 septembrie 1998. Încă din primele luni, Google a reuşit să atragă atenţia pieţei, fiind cotat de revista PC Magazine în top 100 motoare de căutare.

Larry Page şi Sergey Brin au fost declaraţi cei mai mari miliardari din internet, iar Google se afla in 2010 printre primele poziţii în topul celor mai valoroase branduri din lume, cu o valoare de 43 de miliarde de dolari.

Inceputurile Google

Fondatorii companiei, Larry Page si Sergey Brin, sunt inca tineri, iar povestea lor de succes a inceput in 1998. Dupa 8 ani de la infiintare, Google a devenit proprietarul garajul in care a fost lansata firma. La acea vreme, ei inchiriasera garajul unei case din Silicon Valley. Au stat acolo 5 luni. Cei doi intreprinzatori terminasera de curand Universitatea si aveau 25 de ani.

Pusi mereu pe sotii, baietii mancau tot ce gaseau prin frigiderul gazdei. Unul dintre locurile in care inspiratia lor inflorea, era baia proprietaresei... Larry Page: licentiat in inginerie si stiinta al Universitatii din Michigan, Ann Arbor; premiat pentru proiectele de imbunatatire a activitatii colegiului de inginerie si ex-presedinte al Societatii Eta Kappa a Universitatii din Michigan; proiecte software la Advanced Management Systems in Washington, D.C. si CogniTek; atras de cercetare, trasforma proiectul de la Universitatea Stanford in ceea ce este azi Google. S-a indragostit de calculatoare inca din copilarie.

La numai 6 ani, undeva prin 1979, tatal lui Larry - pionier in inteligenta artificiala si profesor de stiinta calculatoarelor - il initiaza in tainele informaticii. Sergey Brin: s-a nascut la Moscova, iar parintii lui au emigrat in SUA in 1979; este licentiat in matematica si stiinta calculatoarelor - Universitatea din Maryland in College Park; participa la programul Ph.D. de stiinta calculatoarelor de la Universitatea Standford, alaturi de Larry; Standford este locul unde cei doi s-au intilnit si unde s-a aprins scanteia Google.

Larry Page si Sergey Brin au observat cum zilnic, numarul de siteuri noi creste

Ca si prietenul sau, Sergey provine dintr-o familie de intelectuali. Talal lui a fost economist si matematician in Rusia. Preocuparea celor doi studenti de la universitatea americana Stanford, de a pune in practica un simplu proiect de doctorat, a dus la o afacere de zeci de miliarde de dolari. Larry Page si Sergey Brin au observat cum zilnic, numarul de siteuri noi creste. Asa au ajuns sa realizeze un motor de cautare care updateaza 200 de milioane de linkuri, pe zi. Initial, proiectul s-a numit BackRub. Ulterior l-au schimbat cu Google, inspirati fiind de un nepot si de rezultatul ridicarii cifrei 10 la puterea 100.

La scurt timp, Larry si Sergey primesc 100 de mii de dolari, finantare pentru proiectul lor. Dupa cateva saptamani ofertele au crescut pana la un milion de dolari iar in 2003, Microsoft le propune o colaborare. Astazi, Google a dus o lupta acerba pentru suprematie, cu Yahoo. Din urma vine mai nou si MSN. Google a depasit deja Altavista si Lycos, si poate fi accesat in 35 de limbi, in afara de engleza. O parte din popularitatea sa se datoreaza unei campanii lansate in 2001, pentu care mottoul a fost Nu fi rau!.

Compania are insa un set de principii, greu de respectat. La inceputul anului 2006, Google a anuntat ca isi va cenzura motorul de cautare din China (google.cn), ca sa se conformeze cerintelor puterii de la Beijing. Toate informatiile din lumea libera, care vorbesc despre abuzurile si crimele regimului comunist si de modul in care sunt incalcate drepturile omului au fost blocate. Piata a reactionat imediat: reclama google a fost scoasa de pe website-urile mai multor bloggeri.

Intr-o singura luna, pierderea a fost de 24 de miliarde de dolari. La randul lor, chinezii au un alt mottou: Binele este rasplatit cu bine, raul cu rau. Astfel, cand Brin a recunoscut ca Google si-ar fi compromis principiile, in favoarea intereselor financiare de pe piata chineza, conducerea comunista a raspuns promnt: website-ul international Google a fost blocat in mai putin de 24 de ore. Brin face noi precizari. Google trebuie sa se supuna Beijingului, altiminteri peste numai cativa ani, cu siguranta, va aparea un alt motor de cautare pe care il va controla partidul comunist.

Astfel, proprietarii companiei incearca sa inteleaga acum, metafizica acestui popor... Un alt scandal a venit din partea agentiei France Presse. Google News a fost dat in judecata pentru ca a publicat online stiri si fotografii fara a solicita un acord inainte. Cu toate astea, gigantul e in plina dezvoltare: milioane de pagini stocate, sute de milioane de mesaje si mii de servere fac din Google cel mai mare colectionar on line din lume. O pagina web poate fi deschisa in cel mult 30 de secunde iar cu ajutorul unei singure taste, paginile HTML pot fi accesate chiar si de pe mobil.

Concernul are aproximativ 8000 de angajati, carora patronatul le asigura mancarea gratuit. Compania are anumite principii de munca, la care ravneste orice muncitor din lume. Oamenii beneficiaza de serviciile unui maseur platit de firma si au acces la o piscina. Fiecare membru al echipei Google are la dispozitie o zi libera pe saptamana,ca sa se poata ocupa de propriile proiecte. De asemenea ei pot folosi un pian cumparat de patroni ca sa se relaxeze. Larry Page si Sergey Brin joaca hokey cu subalternii, in parcare. De fapt, ei sunt doi miliardari care nu si-au pierdut simtul umorului.

Organizeaza tot felul de distractii pentru salariatii lor, locuiesc tot cu chirie si conduc masini economice. Hainele lor preferate sunt tricoruile si pantaloni scurti. Si totul a pornit de la dorinta a doi tineri de 25 de ani sa construiasca un computer performand ca acela din fiilmul Star Trek. Astazi, compania depasete capitalizarea bursiera a General Motors sau Ford. Dupa lansarea unui pachet important de actiuni pe piata, valoarea companiei ar putea ajunge la 100 de miliarde de dolari, iar Google ar putea ajunge pe locul 11 in lume. Ornelia Dimfote, scrie studentie.ro.

Statistici încă neoficiale arată că numărul utilizatorilor Google+ a crescut cu 30% de când reţeaua de socializare a devenit disponibilă pentru toţi internauţii.

Astfel, dacă pe 9 septembrie Google+ avea 28,7 milioane de utilizatori, pe 22 septembrie reţeaua strânsese 37,8 milioane, potrivit datelor furnizate de Paul Allen.

Datele oficiale nu au fost făcute publice, în ciuda interesului crescut care a fost arătat cu privire la ritmul de creştere Google+ în raport cu Facebook şi Twitter. Mai mult, cum ultimele schimbări făcute de cei de la Facebook nu au fost pe placul tuturor utilizatorilor reţelei, peisajul social media a fost vizibil zdruncinat săptămâna trecută, iar unele păreri susţin că pierderile lui Zuckerberg ar putea deveni reuşitele Google+.

În lipsa unor statistici aprobate de cei de la Google, informaţiile de mai sus rămân la stadiul de speculaţii. Ce este sigur, în schimb, este faptul că odată cu lărgirea disponibilităţii, a crescut numărul spam-urilor şi al plângerilor utilizatorilor cu privire la calitatea serviciilor furnizate de reţeaua de socializare, scrie slashgear.com.

Citeste si Google - 13 numar cu noroc. Google+ se pare că este un adevarat succes