Sărci pă Blog:
Am un program incarcat, ce fac cu blogul?
marți, 31 ianuarie 2012
raku la GuerriLIVE Session (6 februarie)
Cum scrie si in poza de alaturi, raku va intra in direct la Radio Guerrilla la orele 19:00 pe 6 februarie, adica luni.
duminică, 29 ianuarie 2012
vineri, 27 ianuarie 2012
CIA - Insomniac (1 februarie - clip!)
Miercuri, 1 februarie 2012 C.I.A. lansează videoclipul piesei
“Insomniac” în colaborare cu Ciprian. Piesa aparține materialui 7
Gloanțe – advance lansat în luna Mai 2011 ce anunță apariția celui de-al
3-lea album al trupei: UNIVERSAL. Filmările s-au desfășurat în luna
decembrie în regia lui whoisrikk, regizorul casei deja, alături de care
am lucrat și la precedentul clip “Unde e ea“.
Aforic - Bal mascat
Bal mascat muzical cu toti fratii si surorile mele din Constanta, Arad
si Barlad. Dedicatie speciala pentru Phil Cocks. Piesa nu este inclusa
pe niciun material oficial. Este doar un teasing audio, in scop de
promovare, pentru "Universal 2012". Auditie placuta!
Instrumental: Forsaar
Text: Aforic
Foto: Geo Darjan
Artwork: Phil Cocks
www.facebook.com/emil.teleaga
www.facemrecords.ro
www.epmeo.ro
joi, 26 ianuarie 2012
raku la Codul lui Oreste (video)
Artistii de hiphop, se cam feresc sa dea exemplu pe cineva in hiphop-ul romanesc, dar si Parazitii si raku, l-au recomandat pe Cedry2k.
In cea mai recenta editie a emisiunii "Codul lui Oreste" de la Antena 2 din 21 ianuarie prezentata de Oreste Scarlat Teodorescu, il avem ca invitat pe raku. Mai jos se poate viziona integral emisiunea:
ELI - Azazel teaser 2
Sincer? Astept melodia, dar imi bag p*la in ei daca mai baga teaser, ce-i asta voltaj? ati inceput toti sa bagati 27 teaseuri.
miercuri, 25 ianuarie 2012
Mitza - ROBOT
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/432243_322037994508321_171082702937185_1038551_895639105_n.jpg
1 februarie 2012: lansare single Mitza (Agresiv) - "ROBOT" ! (primul de pe mixtape-ul sau de debut solo).
Stati pe IGU blog.
marți, 24 ianuarie 2012
Vlad Dobrescu - Oameni ca mine (Lansare in Februarie)
Vlad Dobrescu ne-a zis pe facebook-ul lui ca in februarie va scoate o piesa noua, "Oameni Ca Mine".
Tot la piesa asta va scoate si un clip. Filmarile vor incepe de saptamana viitoare impreuna cu ERPS, SERM, Deliric & Bucharestbusiness. Inafara de baiatu DEL, nu stiu la ce se refera. haha. Asteptam albumul!
duminică, 22 ianuarie 2012
Omu Gnom - de la sine DOWNLOAD
...
download gratuit alaturi de compilatia sunetesubsol : http://sunetesubsol.ro/sunetesubsol-mixtape-vol-3-mixat-de-chronic-2012.html
Guess Who si Grasu la neatza.
Dc n-au raspuns la intrebare? Despre ce se discuta pe youtube in ultima vreme?
sâmbătă, 21 ianuarie 2012
Chimie - Noaptea (freestyle)
Am auzit ca se apropie lansarea EP-ului, deci fi-ti pe faza pe Iti Gadila Urechile dot com!
O zi cu C.I.A. | Ep. 05 - HipHopBlog
Sunt mai exact 7 minute cu CIA, nu o zi. Mi-ar fi placut sa fie o zi.
HipHopBlog Video | Episodul 5 - O zi cu C.I.A.
http://www.hiphopblog.ro
http://www.cia-online.ro
http://www.facebook.com/ciaromania
http://www.facebook.com/whoisrikkART
Ce iarna de tot cacatul
Bag p*la in ea de iarna. Au fost 2 fulgi intr-o joi, inainte de revelion parca, in rest? Unde e gerul bobotezei, acele -10, -15 grade, zapada aia de 50cm? Cel putin in Craiova n-am vazut fulg asternut pe vreo alee. Aaa, mint am vazut pe o masina niste zapada, era cu numere de gorj.
Sa revenim la hiphop:
In urmatoarele minute voi pune "O zi cu CIA" Video realizat de cei de la HipHopBlog.
Sa revenim la hiphop:
In urmatoarele minute voi pune "O zi cu CIA" Video realizat de cei de la HipHopBlog.
vineri, 20 ianuarie 2012
Limbaj licentios. Deliric e de vina
Am citit pe un site un articol foarte interesant, si il pun aici intocmai cum l-am citit si eu. Del rullz!
Deliric1: Am stat la un ceai cu o domnisoara de la un "ziar" online independent. Am vorbit despre proteste. I-am explicat cum ca "Muie PDL, muie USL si toti ca ei" si ca nu prea avem solutii...
E de porc politica |
- Deliric 1 scrie muzica autentica a revoltatilor. Muzica aceea care nu e pentru „cei puri”, „pentru generalul Gabriel Oprea”, cum remarca Catalin Tolontan referindu-se la capacitatea hip-hop-ului de a vorbi limba furiosilor mult inainte ca nemultumirile lor sa erupa in strada. True! Deliric 1 ne-a avertizat intr-o melodie ca revolutia nu va fi televizata, apoi a pus un glont de argint pe teava „pentru diavolii astia”. Si s-a indignat la cat fura „dom’ ministru”, caruia i-a atras atentia ca au un scop comun, dar al lui nu este sa hraneasca „porcii in costum”. Zilele astea, parte din fanii lui s-au adunat de la periferii in cea mai centrala zona a Capitalei: kilometrul 0 din Piata Universitatii. Unde au fost „fucking angry” si asta s-a vazut, vorba expertilor, in miscarea atletica a bratelor care aruncau pietre. Totul s-a petrecut sub privirea blanda a porcului roz, imaginea brandului Deliric 1, dar si metafora a nesimtirii pe care o hasuram cand desenam harta viitoarei Romanii. Aia care nu apare in statistici, tara din subteran si din subsol, Romania de bloc si de cartier careia guvernantii i-au bagat pe gat legi si datorii.
Imagini de la proteste |
Cand l-am sunat prima data pe Deliric, era miercuri dupa-amiaza. Mi-a raspuns la primul apel, si-a adus aminte de mine (il mai abordasem prin vara sa vorbim, nu radeti, despre saorma) si am stabilit sa il caut joi, pe la 13.00. Tocmai pentru a contrazice prejudecata ca ziaristii intarzie, l-am sunat, a doua zi, cu cateva minute inainte de ora stabilita. Nimic. I-am scris un sms „Hai nu iesi la o saorma, pardon la un interviu”. In jur de 14.30 m-a sunat. De-abia se trezise. Asta-i obiceiul lui, sa doarma pana tarziu. La inceput de an s-a trezit si pe la 15.00, dupa cum si-a anuntat cei 37.000 de fani de pe Facebook.
Pe seara, ne-am intalnit la Thomas Antiques, pe strada Covaci, in zona Lipscani, un magazin de antichitati cu cafenea. „Nu-mi place centrul vechi, e ca un fel de Costinesti”, mi-a spus la telefon. Nici nu ma asteptam sa ii placa, e prea mainstream. Si-a luat un ceai negru, piramida de matase, denumire ce a starnit ceva caterinca, mai ales ca piramida asta nu se lasa stoarsa.
Asezat in fata mea, intr-un decor care aduce a sufrageria unui pasionat de vechituri, imbracat sport – dupa interviu a mers la protest –, iata un tanar cu ochi albastri. „Cati ani ai?”, il intreb pana sa pornesc reportofonul. „30, nu se vede dupa chelie?”, glumeste, desi chelia e greu de observat cand esti tuns zero.
Il cheama Razvan Eremia si e mai serios decat v-ati putea imagina. Sigur, are multa caterinca in el, cum ii place sa spuna. E cel mai adesea bine dispus si rade mult, imagine care de multe ori a contrazis proiectia publicului despre el.
Deliric1 |
Adevarul este – va spun un mic secret si nici macar n-am ajuns la jumatatea articolului – ca Deliric 1 este un „good boy”. Si o sa va spun si de ce: pe langa faptul ca e citit si spiritual, e tolerant, se fereste de generalizari si de etichetari, vrea sa faca lumea mai buna si, poate cel mai important, e vegetarian. Deci creatorul porcului care-a ajuns pe BBC direct din Piata Universitatii nu mananca, de fapt, porc. Abia acum intrebarea cea mai grea rasare: si daca majoritatea celor care au aruncat cu pietre duminica seara, daca majoritatea „huliganilor”, a „vandalilor” este la fel – citita, spirituala, toleranta, dar al naibii de furioasa?
Toti suntem porci
Deliric a fost in mai multe seri in strada. Seara de duminica, 15 ianuarie, pe care cronicarii protestului o vor descrie, poate, cu epitete ca sangeroasa si violenta, l-a prins fix in zona Unirii. Epicentrul „macelului”. Acolo a incasat-o Carbon, un alt artist hip hop, prieten si colaborator de-ai lui Deliric. A fost asa: „Carbon este filmat cum si-a luat bataie in fata la Lupoaica (statuia Lupoaicei din zona Sf. Gheorghe – n.r.), trecea senin, de unul singur, printre 10 jandarmi, care au inceput sa il impinga, dupa care sa ii dea bastoane si sa il puna la pamant. Tu sa fii acolo, langa, si sa vezi ca aia dau intr-un prieten, iti vine si tie sa le spargi capul si pe urma ei isi iau doua pietre si dau si ei. Si-uite asa. Dar meseria lor este sa ne apere. Nu ii acuz nici pe jandarmi, sunt oameni si oameni. La fel cum nu poti sa ii pui pe toti protestatarii in aceeasi oala.”
Dela0.ro.De ce ai iesit in strada? De ce esti nemultumit?
Deliric 1: Eu sunt nemultumit de cum merge treaba de multi ani in Romania. Fiindca se fura foarte mult. Chiar se fura si o stiu toti, sunt multe chestii cunoscute. De la cap se-mpute pestele. Normal ca daca de sus, de la conducere, avem oameni corupti, pe urma se propaga frumos asa, pe toate nivelele.
Chiar aveti o melodie despre asta. „Genti de bani”
De la „Genti de bani” ni s-a cam taiat de vorbitul pe subiectul asta. Mi s-a parut ca e folosita piesa ca o unealta, de catre opozitie. Nemultumirea noastra este vizavi de intreaga clasa politica.
Politicienii sunt porci?
Porci? Nu! Porci suntem toti. Aruncam cu pietre in altii, dar suntem vai de capul de nostru si cred ca ar trebui sa ne uitam mai des la cine suntem noi.
De ce metafora porcului?
In general porcul e luat ca simbol pentru nesimtire. E considerat un animal murdar. Dar e chiar un animal foarte inteligent. Eu cred ca noi avem capacitatea de a fi mai buni, dar ne balacim intr-o mizerie. Si trebuie sa scapam de asta. Incerc sa ma fac mai bun pe mine, de multe ori le vorbesc fanilor din experienta proprie si oamenii se identifica. Asta atunci cand nu fac caterinca. (rade)
- Fata de porc roz e brandul lui Deliric si metafora razvratitului care se opune nesimtirii
- Sintagma „Deliric e de vina” este de fapt sloganul sub care a fost promovat albumul „Inspectia Tehnica Periodica”, lansat in mai 2011
- Mihai Bumbes, una din vocile cele mai active ale protestului de la Universitate, e fan Deliric 1 si CTC
Basescu, un „alfa male”
Revenim la discutia despre proteste. Am gasit pe pagina lui de Facebook un mesaj postat sambata in care spunea ca e haos in Piata Universitatii si isi intreba fanii daca „se baga”. A primit peste 800 de like-uri si aproape 240 de comentarii. S-a bagat. Si el si prietenii lui. Au venit si a doua zi. „Duminica erau cam cat la un concert romanesc bine organizat asa. Eu cu asta am o problema, ca nu ii vad pe romani sa fie activi. Sunt toti nemultumiti, difera nemultumirile. Tot protestul a fost asa un fel de mix, un fel de saorma cu de toate. Fiecare avea un scop acolo. Insa, noua romanilor ni se pare ciudat sa mergi sa protestezi. Mie mi se pare normal. In democratie, protestezi.”
Dela0.ro: Cum interpretezi lipsa de reactia a autoritatilor – presedinte, guvern, primar – in primele trei zile de protest?
Deliric 1: Prin lipsa lor de reactie au vrut sa ne transmita ca nu ne iau in serios. In momentul in care ai o reactie oficiala, le legitimezi ca fiind proteste. Dupa ce a iesit scandalul duminica, era mai mult decat necesar sa iasa cineva sa zica ceva. Sincer, cred ca n-au stiut cum sa reactioneze. Mi se pare ca au de pierdut foarte mult daca nu fac asta. Dar ce-ar fi putut sa zica sa iasa bine? Si atunci s-au prefacut ca nu s-a intamplat nimic.
Daca ai fi fost in locul lui Traian Basescu ce ai fi facut?
As fi venit in piata sa aflu de ce protesteaza oamenii. Sa ii intreb ce ii doare. Basescu in general comunica bine cu poporul. Trebuia sa continue in acelasi stil. Eu nu sunt de acord cu „Jos Basescu”, pe urma vine altul si avem aceleasi cereri. Basescu e implicat prea mult, el n-ar trebui sa se implice asa de mult, ar trebui sa fie mai diplomat. Ma gandeam la modelul lui asa, ca e „alfa male” si foarte pe tupeu, si foarte curajos si cred ca de-asta a si prins foarte mult la romani. Cred ca are exact ce le lipseste romanilor – coaie. Cred ca de-asta a prins. Dar acum cred ca sunt toate la el si prea putine la noi.
L-a votat pe Traian Basescu la ambele alegeri. De fapt, nu, la ultimul scrutin prezidential l-a votat pe ecologistul Remus Cernea – „era baiat de la mine din Colentina, roacker asa, parea baiat bun” – dar in turul doi, pe Basescu.
Sus....ce?
Si totusi, Deliric, de ce protesteaza oamenii astia in Piata Universitatii, chiar daca miscarea lor nu prea e congruenta, cum ai observat si tu? „S-a deteriorat nivelul de trai, imediat dupa sarbatorile de iarna, ai nevoie de bani, nu ii ai, esti cam trist. Depresiile asa vin. Atunci iti dai seama cat de neputincios esti. Intretinerea pe decembrie vine in ianuarie, dubla, si te iau spumele. Nemultumirea este sincera pentru foarte multi”.
Si de la TV cum se vede protestul? Trunchiat. Bine, asta e un termen la care recurge jurnalistul. Deliric spune doar ca s-a pus prea mult accent pe distrugerile cauzate de huligani si efectul lor asupra imaginii Romaniei. „Mi se pare ca s-a exagerat foarte mult. S-a aruncat cu pietre si s-au spart trei geamuri. Le platesc eu, daca e nevoie.”
Deliric1 |
Apropo de huligani, il pun la curent cu unul dintre cele mai recente sloganuri de la protest, „avem gabori civili printre noi”, care se canta in ritm de stadion. Rade. Nu prea i-au placut sloganurile de protest, mai ales astea cu „Jos...”. Il rog sa vina el cu unul. „Nu stiu, mi-ar placea mult sa pot sa zic unul cu SUS cineva, dar nu stiu. Nu-ti zic, nu stiu ce sa zic. Tot protestul e un pic confuz asa.”
Depasim si acest moment si, exact cand sa punem punct discutiei, imi aduc aminte de ciumpalaci. Si de viermi. Si de autorul acestor frumoase cuvinte, deputat in Parlamentul Romaniei, platit de noi, din banii nostri.
„Ciumpalaci si viermi? Imi sare in ochi faptul ca s-a uitat cam mult la Mircea Badea, care a adus termenul in mainstream. Sunt o gramada de oameni lipsiti de bun-simt. Ar trebui ca functia sa iti dea bun-simt, in primul rand, mai ales ca vorbesti cu poporul care te-a ales si pe care il reprezinti. <
E de porc politica. |
joi, 19 ianuarie 2012
Ortega si Nimeni Altu' - In Sudina [download free]
Ortega si Nimeni Altu' - In Surdina
album : Ortega si Nimeni Altu' - In Surdina (2012)
http://www.sociopatrecords.ro
facebook Nimeni Altu' : http://www.facebook.com/pages/Nimeni-Altu/122175411137720
facebook Ortega : http://www.facebook.com/hierba.putas.dineros
Descarca Gratuit!
girlshare.ro
marți, 17 ianuarie 2012
Puya: Concurs de poezie hiphop?
Ce citesc eu pe urban.ro. O prostie mai mare? nuuu nu se poate, uitati:
Pentru ca tocmai l-am comemorat pe Eminescu, Puya s-a gandit ca este momentul propice pentru un concurs de poezie hip-hop. Acesta are loc pe pagina lui oficiala de Facebook, unde cei care isi doresc titlu de poet modern hip hop isi pot posta versurile.
Acum sa nu va imaginati ca Puya s-a transformat in critic literar si o sa aleaga un castigator de capul lui. Cel care reuseste sa adune cel mai mare numar de likeuri pentru versurile sale va fi castigator. Probabil cel mai tare poet hip hop, pentru ca nu s-a anuntat si un premiu.
Daca vreti sa participati la concurs intrati pe facebook.com/puyaoficial si postati acolo 4-8 versuri. Tot ce trebuie sa faceti pentru a castiga este sa va convingeti prietenii sa dea cat mai multe likeuri postarii voastre.
Pentru ca tocmai l-am comemorat pe Eminescu, Puya s-a gandit ca este momentul propice pentru un concurs de poezie hip-hop. Acesta are loc pe pagina lui oficiala de Facebook, unde cei care isi doresc titlu de poet modern hip hop isi pot posta versurile.
Acum sa nu va imaginati ca Puya s-a transformat in critic literar si o sa aleaga un castigator de capul lui. Cel care reuseste sa adune cel mai mare numar de likeuri pentru versurile sale va fi castigator. Probabil cel mai tare poet hip hop, pentru ca nu s-a anuntat si un premiu.
Despre acest concurs Puya a declarat:“ Fara nici o exagerare eu cred ca muzica hip hop a anului 2012 e o forma de poezie contemporana . . . Daca si voi sunteti de acord cu mine vreau sa vad cateva poezii hip hop scrise de autori momentan necunoscuti...”Pentru a-si demonstra ideea Puya a facut piesa de mai jos: un mix intre Eminescu si Eminem, respectiv strofe din Luceafarul si Cleaning Out My Closet pe fundal.
Daca vreti sa participati la concurs intrati pe facebook.com/puyaoficial si postati acolo 4-8 versuri. Tot ce trebuie sa faceti pentru a castiga este sa va convingeti prietenii sa dea cat mai multe likeuri postarii voastre.
Apocalipsa, noi explicatii
Apocalipsa, noi explicatii
Exista adevar in spatele profetiilor mayase sau avem de a face doar cu un mit? Exista vreo dovada despre o viitoare catastrofa globala? O echipa National Geografic si-a propus sa afle raspunsurile acestor intrebari. Insotiti de un cercetator, reporterii au strabatut trei continente pentru a gasi indicii adanc ingropate in rocile planetei. Informatiile pe care le-au aflat sunt redate intr-o serie de documentare difuzate zilele acestea pe postuls de televiziune.
Cedry2k despre Romania.
Cateva Cuvinte mari din partea lui Cedry2k. Majoritatea dintre voi stiti interviul, dar poate unii nu l-au vazut, asa ca-l pun aici si eu.
Folosești în multe dintre piesele tale metafora războiului pentru a descrie situația actuală din România. Cum vezi tu lupta și raportul de forțe în care se află cele două tabere?
Lupta are tabere foarte clare din punctul meu de vedere. Pe de o parte, e clar suntem noi, toți, cei care muncim pentru te miri ce, toţi cei care plătim taxe și impozite nejustificat de mari pentru niște servicii de mizerie, cei care contribuim o viață pentru o pensie din care n-ai nici cum să mănânci, și lista continuă la nesfârșit, nu are rost să bat apa-n piua.
Pe de alta parte, mai puțin evident pentru unii, se pare, sunt ,,jmecherii” din politică, cei care au dus țara într-un semicolaps și au îndatorat milioane de oameni la bănci, cei care au legalizat drogurile puternice din magazinele de tip Spice, guvernanți indolenți, naivi sau supuși intereselor corporatiste care coincid, în mare, cu interesele Uniunii Europene, bancherii și conducătorii Băncii Naționale (Mugur Isărescu face parte, de vreo doi ani, din Comisia Trilaterală, cunoscută drept unul din cele trei mari organisme care controlează economia mondială, iar pe Adrian Vasilescu l-am văzut într-o reclama(!!!), încercând să convingă oamenii că exploatarea (cu cianură) de la Roşia Montană ar aduce noi locuri de muncă. Sunt curios dacă domnia sa ar lasă pe cineva la care ţine să lucreze acolo…).
Oricum, lista e interminabilă, de la parlamentari care au votat legi în interes propriu până la administrația prezidențială, care blochează din start încercări repetate și curajoase de aplicare a noi modele economice care ar putea scoate economia din colaps. (Recent, dl. profesor Florian Colceag, unul dintre cei mai mari și prolifici matematicieni români la ora actuală, președinte IRSCA, a suferit un accident cel puțin dubios, fiind lovit pe trotuar, de o mașină scăpată de sub control. Eu nu cred în coincidențe de-astea, mai ales dupa ce domnului profesor i s-au respins, ani în șir, tot felul de inițiative legislative privind aplicarea inventicii românești în economie, retehnologizare, reprofesionalizare, pe scurt un plan amplu (care include aportul unor mari inventatori și oameni de știință români) de redresare a economiei, fără mijloace externe, aspect despre care, personal, cred că e explicația problemelor domnului profesor).
Mai avem bișnițari, medici indiferenți, preoți pedofili, polițiști corupți care lucrează mână în mână cu tot felul de gangsteri cinici și cu funcționari locali (vezi cazul Paul Kedves, unde poliția a declarat caz de sinucidere deși condițiile în care a fost găsit Paul denotau clar o răzbunare mafiotă, iar manevrele procedurale facute de Poliția Giurgiu au fost de-a dreptul medievale).
Aș continua la nesfârșit dar mă indispun complet. Referitor la raportul de forțe balanța e clar înclinată în favoarea celor care au puterea și controlează statul.
În ”Zilele fricii” e vorba de o instigare la luptă. Crezi că românii au vocația protestului?
Este, într-adevăr, o aparentă instigare la lupta fizică și până la urmă vom ajunge și acolo în ritmul ăsta, e evident. Dar până atunci e vorba de violența ideilor, cea care face ascultătorul să fie torturat un pic la rândul lui de nedreptăţile comise de autorităţi.
Cât despre protest, nu știu dacă există o asemenea vocație. E vorba de mai multi factori psihologici, sociologici, morali și culturali care te împing la protest și mai ales la un anumit mod de a o face.
Pentru unii poate fi chiar temperamentul, dar cred că pentru cei mai multi români marea piedică este însăși naivitatea lor. Lipsa de educație te face vulnerabil, naște temeri și complexe, societatea te tratează ca pe un nimic și mulți au început să creadă că reprezintă asta. De altfel, nici presa nu face o treabă excelentă în sensul ăsta, speculând tragicul în scop comercial sau participând la o propagandă evidentă. Mi-a rămas, de exemplu, în minte o știre cu titlul ,,Străinii ne permit sa poluăm mai mult!”
Nu te poți numi ziarist dacă nu faci anchete și în continuare mulți dintre ei speculează sau bat câmpii fără milă în ziare pe care le citești în 5 minute, asta dacă nu te mulțumești cu niște pamflete triste.
Protestul îl fac oamenii demni, dar în România demnitatea și respectul de sine nu prea atârnă în balanță față de grija zilei de mâine și teroarea instaurată de guvern.
Ce părere ai de modul în care au protestat românii de curând? Unii le-au reproșat românilor că ar fi fost prea pașnici. Sunt ei capabili de violențe? Ar trebui să fie mai îndrăzneţi?
Referitor la faptul ca au protestat, evident că nu poate fi decât un lucru bun. Disperarea te scoate în stradă, e bine să ai o părere despre orice, cu atât mai mult despre niște manevre politice criminale care te privesc.
Și nu cred că ar trebui sa fie mai violenți, cel puțin nu fizic și, mai ales, nu încă.
Cineva, nu mai știu cine, zicea că Forța fără Inteligență e Tiranie și că Inteligența fără Forță e inutilă.
Mă îndoiesc că românii au conștientizat deja concepte precum capitalismul sau importanța libertății naționale. Oricum, indiferent de ce credem noi, cei mai înfometați vor fi întotdeauna mai violenți, cei mai inculți vor fi întotdeauna mai ușor de mințit si de frustrat.
Cred că românii ar trebui sa fie mai conștienți și mai bine organizați, cred că trebuie să înceapă să se informeze mai mult și mai ales sa filtreze mai atenți informațiile, în funcție de sursă, formă, conținut și mai ales efect general obținut. Oricum, cât timp motivația este păstrarea demnității individului sau a altor valori fundamentale, nicio formă a protestului nu mi se pare prea violentă, în schimb dacă nu este organizată ar putea fi una inutilă, cu efecte grave mai ales pentru inițiatori și deci, neinspirată.
Ai votat?
Am votat. Evident, neducându-mă.
Cine crezi că a fost cel mai prost preşedinte al României şi de ce? Ce ar trebui să se întâmple cu actualul Guvern? I-ar fi României mai bine fără el?
Poate părea cam radical ce zic, dar cred că România, în toată istoria ei de republică, nu a avut ca președinte un lider adevărat. Greu de spus cine a fost cel mai prost.
Cel mai puțin periculos criminal cred că a fost Constantinescu, dar și pasivitatea e la fel de gravă.
Iliescu a chemat minerii să omoare oameni și le-a mulțumit, crescând la el în curte tot felul de combinatori care și-au băgat mâna până la umăr în buzunarele noastre.
Despre Băsescu ce sa mai zic, în afară de faptul că vinde țara mai repede și mai neobservat decât a vândut flota? A, da, mai zic și că e maniac de putere, pun pariu cu orice psiholog. Normal, ar fi ideal să cadă guvernul, sa plece departe și să vină înapoi cand îl chem eu.
Evident că ne-ar fi mai bine să ne luam țara înapoi de la FMI, să ne luăm banii înapoi de la toți securiștii, șefii și șefuleții de agenții și subecretariate inutile inventate de paraziții ăștia care au făcut toate combinațiile posibile și cred că au și patentat câteva în plus.
Într-o lume corectă, mulți din ei ar face ani mulți de pușcărie. Sau munca silnică, să vadă și ei cum e.
Vezi vreo șansă ca România să o ducă vreodată mai bine? Ce ar trebui să se întâmple pentru asta?
Sunt mult prea multe lucruri care trebuie să se schimbe pentru a putea spera la un trai decent. Nici măcar nu le-aș numi schimbări, e timpul sa ne reinventăm.
În primul rând, cred sincer că oamenii ar trebui să își deschidă inima și mintea, față de ei și cei din jurul lor.
Cred că abia din acel moment sunt șanse reale să schimbăm ceva în: sistemul econimic- financiar, educațional, mentalitate, supra-conștientizare a ce reprezentăm pe plan spiritual individual, funcționarea instituțiilor de stat, servicii, nivel de trai, salarii, promovarea mai adecvată și reimplementarea unor valori care să nu pună în pericol în nici un fel drepturile umane (o legislație mai dură vis-à-vis de corupție, poluare, abuzuri judiciare, discriminări de orice fel, fiscalitate), o lege mai elaborată și mai restrictivă asupra monopolului comercial, care ar crește, corect dealtfel, șansele întreprinzătorilor mici și mijlocii.
Statul (liber) ar limita mult mai mult puterea băncilor, care în caz de colaps, primesc, culmea, fonduri uriașe din partea guvernelor, bani primiți prin taxe, evident, de la contribuabili.
Personal, pledez cu toată convingerea pentru un Tribunal al Poporului peste Curtea Constituțională.
Toate astea trebuie reglementate direct printr-o Constituție adaptată la nevoile psiho-socio-culturale actuale, o Constituție mult mai amplă și mai bine elaborată care să asigure poporului un control real asupra organismelor care-l guvernează și administrează. Bineînțeles că astea nu se pot face fără sacrificii mari, oamenii trebuie să regândească întreg conceptul de consum și, implicit, un nou sistem de repartizare a resurselor.
Dacă ar fi să-i urezi ceva lui Traian Băsescu, ce i-ai spune?
Nu pot să reproduc aici ce i-aș transmite direct. Dar, prin voi, îi zic să se ducă la un psihiatru și să lase la cârmă pe cineva care mai poate schimba direcția vasului care se duce spre cascadă. Copiii nostri n-au nicio vina că toate partidele principale existente au fost deja la guvernare și au găsit soluții pentru jumătate de milion de oameni care asigură funcționarea regimului, lăsând de izbeliște alte 22 de milioane. Dar ca să aibă efect ce zici trebuie în primul rând ca interlocutorul să aibă intenția de a te auzi. Și sunt sigur ca nu e cazul…
Cum te raportezi la criza economică? Ai simțit-o pe pielea ta?
Nu știu ce să zic de criză, nu cred în așa ceva, în România e austeritate cel puțin de când mă stiu eu, plus că această așa-zisă criză e de fapt un efect normal și previzibil al consumului exagerat provocat de monopolul marilor corporații, principalele finanțatoare, dealtfel, a actualului Guvern Mondial. Același guvern care finanțează Banca Mondială, care nu mai poate de grija noastră și ne dă bani într-una. Nu mai sunt resurse. Cel puțin nu altele în afară de cele care le asigură lor controlul lejer asupra populației.
Ce-i sfătuiești pe fanii tăi să facă pentru a o duce mai bine?
Eu deocamdată am eșuat în asta, nu prea am ce să-i sfătuiesc. Totuși, le spun să vadă și să nu uite că lumea se schimbă accelerat anii ăștia, că nu vor putea realiza nimic cât timp se lasă decimați, nu vor putea schimba mare lucru cât timp sunt singuri și că trebuie să lupte în primul rând pentru niște idealuri comune și abia apoi pentru scopuri personale. Conștiința colectivă e suma conștiințelor individuale și asta e salvarea, în nici un caz împrumuturile de la FMI.
Este muzica o cale prin care îți descarci frustrarea faţă de ce se întâmplă în România? Cât de eficientă este?
Da, asta reprezintă ceea ce fac. Este unul din modurile mele de a reacționa la ce se intâmplă în jur. Oricum, îmi place să cred că e vorba de mult mai mult decât de niște refulări, e vorba mai mult de exprimarea tranșantă a ceea ce cred și simt, de intransigența ideilor.
Ambalajul poate fi dur pentru unii, dar mesajul meu general este unul optimist, eu țip că ma doare și pentru că vreau sa fiu explicit, nu ca să sperii pe cineva sau să înveninez populația. Nu cred că am adevărul absolut, dar vreau să-i instig pe toți la căutarea lui.
Ca să mă întorc la scopul pieselor mele, sincer, pentru mine contează mai mult ce efect au asupra celorlalți, mai puțin asupra mea.
Ce-ți propui să schimbi prin piesele tale cu mesaj social și politic? Ai uneori îndoieli că eforturile tale ar putea fi în van?
Indirect, am zis deja ce-mi propun. Orice schimbare care face un om cinstit să traiască mai bine, din orice punct de vedere, e îndeajuns ca să mă motiveze și să nu facă munca mea în van. Păstrez legătura cu mulți dintre susținătorii mei care îmi spun caă, trecând peste aspectul pecuniar, nu e degeaba ce fac. Dacă macar unul dintre ei a fost sincer, atunci a meritat. Îmi place să cred că pun oamenii pe gânduri, chiar dacă mulți nu sunt de acord cu tot ce zic. E normal, suntem diferiți și instabili.
Oamenii sunt pasivi pentru că sunt demotivați și frustrați, dar sper că, odată cu trecerea timpului, la conducerea României vor ajunge și lideri adevărați care vor indica un alt traseu, spre lumină, de data asta.
***
Cedry2k, un alchimist al cuvintelor
Cedry2k este un cunoscut artist de hip hop al casei de discuri independente Facem Records. Discografia sa include EP-ul „CTC – Cedry2k” (2002) şi albumele „Alchimia veninului” (2007) şi „Poezie balistică” (2009).
Cedry2k a colaborat de-a lungul timpului cu majoritatea rapperilor români, printre care Puya, Guess Who, K-Gula şi Bitză.
Am copiat articolul exact cum era si pe site-ul realitatii. Deci daca-i vreo greseala nu-i facuta de mine. Va salut!
Românii de rând se află în război cu politicienii, iar dacă vor să aibă şanse de câştig trebuie să se coaguleze în jurul unor idealuri comune. O spune pentru REALITATEA.NET artistul hip hop Cedry2k, care e de părere că salvarea românilor este conştiinţa colectivă şi nu împrumuturile de la FMI.
Lupta are tabere foarte clare din punctul meu de vedere. Pe de o parte, e clar suntem noi, toți, cei care muncim pentru te miri ce, toţi cei care plătim taxe și impozite nejustificat de mari pentru niște servicii de mizerie, cei care contribuim o viață pentru o pensie din care n-ai nici cum să mănânci, și lista continuă la nesfârșit, nu are rost să bat apa-n piua.
Pe de alta parte, mai puțin evident pentru unii, se pare, sunt ,,jmecherii” din politică, cei care au dus țara într-un semicolaps și au îndatorat milioane de oameni la bănci, cei care au legalizat drogurile puternice din magazinele de tip Spice, guvernanți indolenți, naivi sau supuși intereselor corporatiste care coincid, în mare, cu interesele Uniunii Europene, bancherii și conducătorii Băncii Naționale (Mugur Isărescu face parte, de vreo doi ani, din Comisia Trilaterală, cunoscută drept unul din cele trei mari organisme care controlează economia mondială, iar pe Adrian Vasilescu l-am văzut într-o reclama(!!!), încercând să convingă oamenii că exploatarea (cu cianură) de la Roşia Montană ar aduce noi locuri de muncă. Sunt curios dacă domnia sa ar lasă pe cineva la care ţine să lucreze acolo…).
Oricum, lista e interminabilă, de la parlamentari care au votat legi în interes propriu până la administrația prezidențială, care blochează din start încercări repetate și curajoase de aplicare a noi modele economice care ar putea scoate economia din colaps. (Recent, dl. profesor Florian Colceag, unul dintre cei mai mari și prolifici matematicieni români la ora actuală, președinte IRSCA, a suferit un accident cel puțin dubios, fiind lovit pe trotuar, de o mașină scăpată de sub control. Eu nu cred în coincidențe de-astea, mai ales dupa ce domnului profesor i s-au respins, ani în șir, tot felul de inițiative legislative privind aplicarea inventicii românești în economie, retehnologizare, reprofesionalizare, pe scurt un plan amplu (care include aportul unor mari inventatori și oameni de știință români) de redresare a economiei, fără mijloace externe, aspect despre care, personal, cred că e explicația problemelor domnului profesor).
Mai avem bișnițari, medici indiferenți, preoți pedofili, polițiști corupți care lucrează mână în mână cu tot felul de gangsteri cinici și cu funcționari locali (vezi cazul Paul Kedves, unde poliția a declarat caz de sinucidere deși condițiile în care a fost găsit Paul denotau clar o răzbunare mafiotă, iar manevrele procedurale facute de Poliția Giurgiu au fost de-a dreptul medievale).
Aș continua la nesfârșit dar mă indispun complet. Referitor la raportul de forțe balanța e clar înclinată în favoarea celor care au puterea și controlează statul.
În ”Zilele fricii” e vorba de o instigare la luptă. Crezi că românii au vocația protestului?
Este, într-adevăr, o aparentă instigare la lupta fizică și până la urmă vom ajunge și acolo în ritmul ăsta, e evident. Dar până atunci e vorba de violența ideilor, cea care face ascultătorul să fie torturat un pic la rândul lui de nedreptăţile comise de autorităţi.
Cât despre protest, nu știu dacă există o asemenea vocație. E vorba de mai multi factori psihologici, sociologici, morali și culturali care te împing la protest și mai ales la un anumit mod de a o face.
Pentru unii poate fi chiar temperamentul, dar cred că pentru cei mai multi români marea piedică este însăși naivitatea lor. Lipsa de educație te face vulnerabil, naște temeri și complexe, societatea te tratează ca pe un nimic și mulți au început să creadă că reprezintă asta. De altfel, nici presa nu face o treabă excelentă în sensul ăsta, speculând tragicul în scop comercial sau participând la o propagandă evidentă. Mi-a rămas, de exemplu, în minte o știre cu titlul ,,Străinii ne permit sa poluăm mai mult!”
Nu te poți numi ziarist dacă nu faci anchete și în continuare mulți dintre ei speculează sau bat câmpii fără milă în ziare pe care le citești în 5 minute, asta dacă nu te mulțumești cu niște pamflete triste.
Protestul îl fac oamenii demni, dar în România demnitatea și respectul de sine nu prea atârnă în balanță față de grija zilei de mâine și teroarea instaurată de guvern.
Ce părere ai de modul în care au protestat românii de curând? Unii le-au reproșat românilor că ar fi fost prea pașnici. Sunt ei capabili de violențe? Ar trebui să fie mai îndrăzneţi?
Referitor la faptul ca au protestat, evident că nu poate fi decât un lucru bun. Disperarea te scoate în stradă, e bine să ai o părere despre orice, cu atât mai mult despre niște manevre politice criminale care te privesc.
Și nu cred că ar trebui sa fie mai violenți, cel puțin nu fizic și, mai ales, nu încă.
Cineva, nu mai știu cine, zicea că Forța fără Inteligență e Tiranie și că Inteligența fără Forță e inutilă.
Mă îndoiesc că românii au conștientizat deja concepte precum capitalismul sau importanța libertății naționale. Oricum, indiferent de ce credem noi, cei mai înfometați vor fi întotdeauna mai violenți, cei mai inculți vor fi întotdeauna mai ușor de mințit si de frustrat.
Cred că românii ar trebui sa fie mai conștienți și mai bine organizați, cred că trebuie să înceapă să se informeze mai mult și mai ales sa filtreze mai atenți informațiile, în funcție de sursă, formă, conținut și mai ales efect general obținut. Oricum, cât timp motivația este păstrarea demnității individului sau a altor valori fundamentale, nicio formă a protestului nu mi se pare prea violentă, în schimb dacă nu este organizată ar putea fi una inutilă, cu efecte grave mai ales pentru inițiatori și deci, neinspirată.
Ai votat?
Am votat. Evident, neducându-mă.
Cine crezi că a fost cel mai prost preşedinte al României şi de ce? Ce ar trebui să se întâmple cu actualul Guvern? I-ar fi României mai bine fără el?
Poate părea cam radical ce zic, dar cred că România, în toată istoria ei de republică, nu a avut ca președinte un lider adevărat. Greu de spus cine a fost cel mai prost.
Cel mai puțin periculos criminal cred că a fost Constantinescu, dar și pasivitatea e la fel de gravă.
Iliescu a chemat minerii să omoare oameni și le-a mulțumit, crescând la el în curte tot felul de combinatori care și-au băgat mâna până la umăr în buzunarele noastre.
Despre Băsescu ce sa mai zic, în afară de faptul că vinde țara mai repede și mai neobservat decât a vândut flota? A, da, mai zic și că e maniac de putere, pun pariu cu orice psiholog. Normal, ar fi ideal să cadă guvernul, sa plece departe și să vină înapoi cand îl chem eu.
Evident că ne-ar fi mai bine să ne luam țara înapoi de la FMI, să ne luăm banii înapoi de la toți securiștii, șefii și șefuleții de agenții și subecretariate inutile inventate de paraziții ăștia care au făcut toate combinațiile posibile și cred că au și patentat câteva în plus.
Într-o lume corectă, mulți din ei ar face ani mulți de pușcărie. Sau munca silnică, să vadă și ei cum e.
Vezi vreo șansă ca România să o ducă vreodată mai bine? Ce ar trebui să se întâmple pentru asta?
Sunt mult prea multe lucruri care trebuie să se schimbe pentru a putea spera la un trai decent. Nici măcar nu le-aș numi schimbări, e timpul sa ne reinventăm.
În primul rând, cred sincer că oamenii ar trebui să își deschidă inima și mintea, față de ei și cei din jurul lor.
Cred că abia din acel moment sunt șanse reale să schimbăm ceva în: sistemul econimic- financiar, educațional, mentalitate, supra-conștientizare a ce reprezentăm pe plan spiritual individual, funcționarea instituțiilor de stat, servicii, nivel de trai, salarii, promovarea mai adecvată și reimplementarea unor valori care să nu pună în pericol în nici un fel drepturile umane (o legislație mai dură vis-à-vis de corupție, poluare, abuzuri judiciare, discriminări de orice fel, fiscalitate), o lege mai elaborată și mai restrictivă asupra monopolului comercial, care ar crește, corect dealtfel, șansele întreprinzătorilor mici și mijlocii.
Statul (liber) ar limita mult mai mult puterea băncilor, care în caz de colaps, primesc, culmea, fonduri uriașe din partea guvernelor, bani primiți prin taxe, evident, de la contribuabili.
Personal, pledez cu toată convingerea pentru un Tribunal al Poporului peste Curtea Constituțională.
Toate astea trebuie reglementate direct printr-o Constituție adaptată la nevoile psiho-socio-culturale actuale, o Constituție mult mai amplă și mai bine elaborată care să asigure poporului un control real asupra organismelor care-l guvernează și administrează. Bineînțeles că astea nu se pot face fără sacrificii mari, oamenii trebuie să regândească întreg conceptul de consum și, implicit, un nou sistem de repartizare a resurselor.
Dacă ar fi să-i urezi ceva lui Traian Băsescu, ce i-ai spune?
Nu pot să reproduc aici ce i-aș transmite direct. Dar, prin voi, îi zic să se ducă la un psihiatru și să lase la cârmă pe cineva care mai poate schimba direcția vasului care se duce spre cascadă. Copiii nostri n-au nicio vina că toate partidele principale existente au fost deja la guvernare și au găsit soluții pentru jumătate de milion de oameni care asigură funcționarea regimului, lăsând de izbeliște alte 22 de milioane. Dar ca să aibă efect ce zici trebuie în primul rând ca interlocutorul să aibă intenția de a te auzi. Și sunt sigur ca nu e cazul…
Cum te raportezi la criza economică? Ai simțit-o pe pielea ta?
Nu știu ce să zic de criză, nu cred în așa ceva, în România e austeritate cel puțin de când mă stiu eu, plus că această așa-zisă criză e de fapt un efect normal și previzibil al consumului exagerat provocat de monopolul marilor corporații, principalele finanțatoare, dealtfel, a actualului Guvern Mondial. Același guvern care finanțează Banca Mondială, care nu mai poate de grija noastră și ne dă bani într-una. Nu mai sunt resurse. Cel puțin nu altele în afară de cele care le asigură lor controlul lejer asupra populației.
Ce-i sfătuiești pe fanii tăi să facă pentru a o duce mai bine?
Eu deocamdată am eșuat în asta, nu prea am ce să-i sfătuiesc. Totuși, le spun să vadă și să nu uite că lumea se schimbă accelerat anii ăștia, că nu vor putea realiza nimic cât timp se lasă decimați, nu vor putea schimba mare lucru cât timp sunt singuri și că trebuie să lupte în primul rând pentru niște idealuri comune și abia apoi pentru scopuri personale. Conștiința colectivă e suma conștiințelor individuale și asta e salvarea, în nici un caz împrumuturile de la FMI.
Este muzica o cale prin care îți descarci frustrarea faţă de ce se întâmplă în România? Cât de eficientă este?
Da, asta reprezintă ceea ce fac. Este unul din modurile mele de a reacționa la ce se intâmplă în jur. Oricum, îmi place să cred că e vorba de mult mai mult decât de niște refulări, e vorba mai mult de exprimarea tranșantă a ceea ce cred și simt, de intransigența ideilor.
Ambalajul poate fi dur pentru unii, dar mesajul meu general este unul optimist, eu țip că ma doare și pentru că vreau sa fiu explicit, nu ca să sperii pe cineva sau să înveninez populația. Nu cred că am adevărul absolut, dar vreau să-i instig pe toți la căutarea lui.
Ca să mă întorc la scopul pieselor mele, sincer, pentru mine contează mai mult ce efect au asupra celorlalți, mai puțin asupra mea.
Ce-ți propui să schimbi prin piesele tale cu mesaj social și politic? Ai uneori îndoieli că eforturile tale ar putea fi în van?
Indirect, am zis deja ce-mi propun. Orice schimbare care face un om cinstit să traiască mai bine, din orice punct de vedere, e îndeajuns ca să mă motiveze și să nu facă munca mea în van. Păstrez legătura cu mulți dintre susținătorii mei care îmi spun caă, trecând peste aspectul pecuniar, nu e degeaba ce fac. Dacă macar unul dintre ei a fost sincer, atunci a meritat. Îmi place să cred că pun oamenii pe gânduri, chiar dacă mulți nu sunt de acord cu tot ce zic. E normal, suntem diferiți și instabili.
Oamenii sunt pasivi pentru că sunt demotivați și frustrați, dar sper că, odată cu trecerea timpului, la conducerea României vor ajunge și lideri adevărați care vor indica un alt traseu, spre lumină, de data asta.
***
Cedry2k, un alchimist al cuvintelor
Cedry2k este un cunoscut artist de hip hop al casei de discuri independente Facem Records. Discografia sa include EP-ul „CTC – Cedry2k” (2002) şi albumele „Alchimia veninului” (2007) şi „Poezie balistică” (2009).
Cedry2k a colaborat de-a lungul timpului cu majoritatea rapperilor români, printre care Puya, Guess Who, K-Gula şi Bitză.
Am copiat articolul exact cum era si pe site-ul realitatii. Deci daca-i vreo greseala nu-i facuta de mine. Va salut!
O zi cu Subsemnatu | HipHopBlog - Ep. 04
Ne vorbeste despre el, despre ce face el, ce-a facut si ce va face. Va las sa-l ascultati.
Eli - Azazel (Teaser)
Filmarile nu apartin lui Eli, au fost preluate dupa internet, fiind urcate de altcineva. In clip va fi vorba despre stimabilii domni care.. ce cacat!? jegosii ce ne conduc.
luni, 9 ianuarie 2012
raku - nimic d. pierdut
raku - In mediu vitreg ► disponibil pe http://www.raku.ro
Multumim celor care sustin, cumparand muzica!
raku - o sa dai (video?)
raku - In alta frecventa ► disponibil pe http://www.raku.ro
Multumim celor care sustin, cumparand muzica!
Puya - Live URSUS Evolution
Inca cateva live-uri penale de marele artist puya:
Nu m-am obosit sa le urc pe toate.
Nu m-am obosit sa le urc pe toate.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)